Comunicat Comissió Executiva Local PSPV-PSOE Benicàssim

entrevistaTVCSLa nit del 9 de desembre de 2014 serà la data més negada, trista i fosca de la història de la política de Benicàssim. TVCS va dedicar una entrevista a l’alcaldessa de la ciutat, senyora Marqués, en la qual es pretenia rellançar la imatge d’una figura en hores baixes, tan baixes com el tarannà que va lluir. L’entrevista, estudiada fins el darrer detall, va suposar un atac furibund de la senyora Marqués als seus adversaris polítics. Ni una proposta de futur, només acusacions –bona part d’elles incertes— al govern passat.

Així, va desgranar un cúmul de falsedats que anaven succeint-se sense que li tremolara la veu, sense que moguera ni una pestanya. El dèficit arrossegat des de fa tres legislatures (quan ella era regidora d’hisenda), la paralització del Benicàssim Golf, la societat mixta de turisme, tot ho va carregar a espatlles del “tripartito”. És a dir, no va assumir ni tan sols un dels errors de la seua gestió, tant de la passada, quan va augmentar el deute de l’ajuntament a 7,5 milions d’euros (2005-2007), com quan van forçar el golf sense que hi haguera aigua suficient (2005) –que es torne a llegir la sentència—, com quan va dissoldre per “ordeno y mando” la societat mixta que l’ha portada als jutjats.

Les barbaritats no es van aturar ací. Va continuar dient que la Generalitat tenia previst invertir 700.000 euros en La Bartola. Qualsevol que vulga pot consultar els pressupostos de l’ens autonòmic i se n’adonarà que només hi ha 60.000 euros per a Benicàssim. Això es fa extensible a la responsabilitat de Castelló Cultural, que no va assumir les inversions locals en Villa Elisa. L’alcaldessa es va tornar a eixir de mare argumentant vaguetats com que “se está negociando”, una altra falsa afirmació. Va evitar parlar del CEAM, ací els arguments van tindre la mateixa solidesa que el primer encofrat de la construcció: tot a terra.

Sobre la dessaladora, la cosa va anar a pitjor, perquè es va contradir en només uns segons de diferència. Va afirmar que Benicàssim no necessitava l’aigua per, a continuació, dir que en agost hi havia dèficit hídric a la ciutat.

La cirereta del pastís, el comentari de les fotos que desqualifiquen a qui fa certes afirmacions. Al senyor Colomer li va dir “saltimbanqui” de la política per haver estat en diversos partits. Caldrà recordar-li la seua trajectòria, senyora Marqués? A Gustavo Ramón, que no tenia idea de la vida municipal. A Domingo Ferrando que només mirava pels seus interessos personals. A Ximo Puig, que era el passat. Passat qui potser el pròxim President de la Generalitat? Passat és qui porta dotze anys munyint la llet dels diners públics a sac, per exemple, anant a roda dels superiors: Fabra, Moliner, Fabra, Bonig.

Després de fer una exhibició del bon saber insultar i desqualificar, la presidenta del consistori local encara ens va obsequiar amb un parell de frases per als annals de la història: “tengo la voluntad de continuar trabajando por Benicàssim”. On? En la Diputació? On troba el complement econòmic que fa que, ella sí, tinga els seus interessos particulars, pecuniaris per a més detall? Una altra perla: “estar a disposición de los ciudadanos”. Segurament serà pel cas que els fa quan demanen protecció institucional. Ni al nostre pitjor enemic li aconsellaríem que tirara mà de tòpics tronats, del més vell pur estil del segle XIX, quan els ciutadans eren analfabets. Creu la senyora Marqués que en Benicàssim som analfabets? Sembla que la campanya electoral que ha començat l’alcaldessa haja estat disenyada seguint les formes i  lestil del seu mentor polític: Carlos Fabra Carreras.

 Descargar él pdf

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.