De què riuen? Se’n riuen de tu i de tots.

S’imaginen vostés que estigueren ofegant-se en alta mar i algú els llançara un salvavides de plom intentant convèncer-los que allò servia per a alguna cosa més que per acabar d’enfonsar-los. Una cosa pareguda és el que està fent el PP espanyol i els seus acòlits locals.
Per començar l’estiu calentet que ens espera s’ha donat la xifra de l’enquesta de població activa a nivell nacional: la pitjor de tota la història. Això és l’herència directa de la Reforma Laboral que amb tant d’entusiasme han aplaudit els populars, també els de Benicàssim, on estem batent tots els rècords d’atur i depauperació. Les cues per menjar de caritat comencen a fer-se més que llargues.
Han seguit amb l’anunci de l’augment de l’IVA. Encara recordem la crida a la desobediència i els cartells que algun hostaler local va posar a les portes del seu comerç. Esperem entusiasmats el moment de la seua resposta, i amb ell tots els comerços que van criticar una pujada que ara s’ha duplicat, en alguns casos, i més que triplicat en d’altres. El turisme i la cultura, dues formes de vida locals que se’n poden ressentir, han estat els més perjudicats a la nostra ciutat. La cultura i el turisme pagaran IVA de luxe, com per a vendre més els festivals a nivell internacional.
Seguim amb la desaplicació de la Llei de la Dependència. No calen molts comentaris. Fa uns dies presenciàvem atònits com es manifestaven pares i mares, gent amb “carritos” com li agrada dir a la gent del PP, que no tenen qui pare compte d’ells més que els familiars propers. Quan fallen els familiars…
Ara vé la puntilla, per si quedava alguna tecla per tocar han atacat directament als més desfavorits. Han obligat al repagament dels medicaments, amb el greuge que els jubilats hauran de pagar i esperar amb paciència que els tornen els diners. Qui, la Generalitat que està en la més absoluta ruïna? Encara hi ha més, s’anuncia la desaparició de les prestacions de 400 euros per atur de llarga durada. De què menjaran aquelles famílies que no tenen un altre ingrés? Comencem a ser una societat depauperada, depauperada per un govern que no ha volgut fer res per la dinamització de l’economia. Si algú coneix una sola mesura que s’haja pres per incentivar el treball de joves i aturats, que m’ho diga. Ah, es poden abstenir els que reclamen com a solució el que “se jodan” de la il·lustre diputada que cobra un complement de 1.800 euros per habitatge i té casa a Madrid. D’això se’n diu ser pobre de solemnitat, altrament “miserable”. Amb els 1.800 es podrien mantenir unes poques famílies sense ingressos, clar. Visca la solidaritat i l’exemple de la “hija de papá”!
Clar és que la culpa pot ser de Zapatero, de la “Herencia Recibida” que tant criden. Vegem-ho. Al País Valencià, que és el més endeutat, des de quan governen? A Benicàssim, on van governar fins el 2007, com ha estat que el darrer exercici han tingut un superàvit i han pogut renunciar al prèstec estatal?
La Generalitat no ha estat, precisament, el valedor de l’ajuntament. Ens deu 5.000.000 d’euros aproximadament. Allà estan el CEAM, Villa Elisa i el Barranc de la Parreta per pagar, morint-se de riure, o de fàstic, segons com. Podríem dir, d’això, un frau de la Generalitat als ciutadans? No arribarem a qualificar-lo d’estafa massiva. En tot cas ha estat una estafa més IBI. Ja han culminat l’espoli a la ciutadania amb l’Impost de Bens Immobles que ha perpetrat el PP amb l’excusa de l’herència. A això podem sumar-li la pujada de llum, aigua, gas i gasolina.
Una mentida i una altra fan dues. Quan es passa de les cent ja resulten incomptables. La mentida més IVA del PP s’ha unit a la de “La Herencia REcibida” que usen com a excusa. O és un model la gestió de l’actual alcaldessa durant el període 2005-2007? Ho és el seu paper en l’Hospital Provincial, on deuen fins el paper higiènic? Que els tribunals els emparen, perquè la companyia de la llum i les empreses farmacèutiques semblen voler cobrar.
Ara, amb la màgia del seu carismàtic líder, Mariano Rajoy, preparen una llei de règim local segons la qual s’ho manegaran tot entre Diputació i Secretari Municipal. Que ens agafe confessats si el model ha de ser el de la Dipu, que tan i tan gasta en assessors, gestió d’aeroports i complements per assistències a diputats que comparteixen amb unes alcaldies ben remunerades. Tot plegat, un doble sou que després –en un exercici de cinisme i demagògia—diuen reduir-se. És clar, no són funcionaris als quals la reducció els deixa amb 900 eurets per passar el mes. Ja voldrien ser-ho, ja, de funcionaris, però alguns no hi han pogut arribar.
Apa, bon estiu i a disfrutar-ho, votants del PP inclosos. Ara que, mirant-ho bé, quan pregunte pel carrer no mai en trobe cap. Per què serà?

Adolf Piquer.

Secretari General PSPV-PSOE de Benicàssim.

Comments are closed.